Nieuwe werkruimte voor FIX vzw

Publicatiedatum: 
31 januari 2018
FIX vzw, een Nederlandstalig opleidingsinitiatief dat renovatiewerken uitvoert in scholen en jeugdinfrastructuur in Brussel, krijgt een nieuwe uitvalsbasis. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) investeert 1 miljoen euro. Zo kan FIX een groter atelier kopen en haar werking uitbreiden.
Pand Fix vzw

Nederlandstalige scholen in Brussel kunnen reeds sinds 1999 een beroep doen op FIX vzw voor de uitvoering van renovatiewerken. Kortelings werd daaraan ook de jeugdinfrastructuur toegevoegd. De werken worden uitgevoerd door laaggeschoolde werkzoekenden die twee jaar lang praktijkervaring opdoen als polyvalent arbeider in de bouw. Aangezien de organisatie blijft groeien, moest de vzw op zoek naar een betere locatie voor haar atelier, magazijn, schrijnwerkerij en bureaus.

FIX vzw kocht het pand, gelegen aan de Sylvain Denayerstraat 51 in Anderlecht, dankzij een investeringssubsidie van de VGC van 1 miljoen euro. De 59 personeelsleden krijgen zo een ideale uitvalsbasis met meer mogelijkheden en ruimte. De arbeiders van FIX gaan de komende maanden zelf aan de slag om het nieuwe pand aan te passen en in te richten als leslokaal en schrijnwerkerij. Ook het magazijn en de kantoren van FIX krijgen een plaats in het nieuwe gebouw. De verbouwingen zullen maximum anderhalf jaar duren.

 

Meer info
FIX vzw, directeur Eva De Smedt, 02 523 66 75
www.fixbrussel.be

Bijhorende documenten