Nieuwe Study Space De Post biedt ruimte aan 200 studenten

Vanaf 20 april opent vzw Brik de nieuwe studentenhub De Post. In het centraal gelegen Muntcentrum biedt Brik er een permanente Study Space aan met plaats voor minstens 200 studenten van de Nederlandstalige hoger onderwijsinstellingen in Brussel.

Het voorzien van studeerplekken tijdens de blok- en examenperiodes in Brussel vormt al jaren een van de speerpunten in de samenwerking tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en Brik. De Brusselse studenten vragen massaal naar extra Study Spaces waar ze samen kunnen studeren in een aangename omgeving en met de nodige voorzieningen. De tijdelijkheid van de locaties en de beperkte toegangsuren van de Study Spaces ’s avonds en in het weekend, waren in het verleden steeds terugkerende uitdagingen.

In de nieuwe permanente hub zal de Study Space dagelijks open zijn tot 19 uur. Tijdens de blokperiodes zal de locatie ook in het weekend en tot 20 uur of 23 uur open zijn. De studenten kunnen er tussen 19 april en 31 oktober terecht.

In de locatie zal naast de Study Space ook ruimte zijn voor andere activiteiten van de hoger onderwijsinstellingen om de studenten beter met Brussel te laten kennis maken.

De VGC ondersteunt het initiatief met een subsidie van 50.500 euro. Vanaf 20 april opent de Study Space op volgende uren:

  • Buiten de periode van Study Spaces: maandag tot vrijdag van 11 tot 19u.
  • Tijdens de Study Spaces: maandag tot zondag van 9 tot 20u.
  • Blokweken: maandag tot zondag van 9 tot 23u.
  • Tijdens de examenperiode: maandag tot zondag van 9u - 23u.
  • Maand juli: gesloten.