Nieuwe sporthal op COOVI-site

Publicatiedatum: 
22 december 2017
In 2014 drukte het College van de VGC in haar bestuursakkoord de ambitie uit om meer kwaliteitsvolle en betaalbare sportinfrastructuur in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te realiseren.
Jongeren doen street workout.

De voorbije jaren toonde de VGC zich daadkrachtig door de investering in en de ontwikkeling van nieuwe sportinfrastructuur zoals de nieuwe sportzaal op de campus Kasterlinden (Sint-Agatha-Berchem), de financiële tussenkomst voor het VUB-zwembad (Etterbeek) en de sportzalen op de Gallait-site (Schaarbeek) en de Comenius-site (Koekelberg). De beslissing van de VGC om een nieuwe sporthal te bouwen op de COOVI-site in Anderlecht past binnen dezelfde beleidsdoelstelling.

De nieuwe sporthal zal over competitieve afmetingen van 47 op 24,5 meter beschikken, met een aanpalende klimzaal van 16 meter hoog met een klimoppervlakte van 854 m². Parallel komen er ook buitenterreinen met een street work-out installatie, petanquebanen en een combinatieveld voor voetbal en basket.

De totale kost van dit project wordt geraamd op 7,3 miljoen euro. De Vlaamse overheid levert een bijdrage van 1 miljoen euro (€ 1 075 625). De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert de overige 6,3 miljoen euro.

Met deze sporthal wil de VGC een antwoord bieden op de noden die er in Brussel zijn op het vlak van schoolsport en sport in de vrije tijd. De sporthal, klimzaal en de buitenterreinen zullen openstaan voor scholen, in het bijzonder voor de secundaire school van het GO! op de campus, sportclubs, speelpleinen en het brede publiek.

De werken starten ten vroegste in januari 2019. Twee jaar later, in januari 2021, zou de nieuwe sporthal open moeten gaan.