Nieuwe speelplaats voor het Sint-Guido-Insituut dankzij BuitenSpel

Publicatiedatum: 
17 mei 2019
De speelplaats van het Sint-Guido-Instituut werd met behulp van het project BuitenSpel volledig gerenoveerd. De Vlaamse Gemeenschapscommissie subsidieerde 100.000 euro voor deze renovatie.
 Sint-Guido-Insituut

Voor de renovatie van de nieuwe speelplaats werd rekening gehouden met de wensen van de leerlingen. De nieuwe speelplaats moest meer bewegingsmogelijkheden hebben, plekken om tot rust te komen en om muziek te beluisteren. Om aan de verschillende vragen tegemoet te komen, werd de speelplaats in verschillende zones ingedeeld.

Vooraan werd de voortuin ingericht als buitenspeelruimte. Op dit nieuwe stuk speelplaats is er plaats gemaakt voor onder meer fitnestoestellen en een zone voor balspelen zodat de leerlingen voldoende lichaamsbeweging hebben. Een groene haag rondom het geheel zal zorgen voor de privacy.

Op de bestaande speelplaats werd de ruimte pedagogisch heringericht. Zo is er onder meer een zone met een moestuin om meer groen te integreren en werd er ruimte gecreëerd voor het sorteren van afval.

Daarnaast is er een zone met een amfitheater waarin een leeshoek werd geïntegreerd. Dit theater zal ook gebruikt worden voor allerlei andere artistieke activiteiten.

Voor dit project werd er gekozen om te werken met duurzame materialen. De buitenruimte zal toegankelijk worden gesteld aan speelpleinen, jeugdbewegingen en andere jeugdinitiatieven.

Fotogalerij 
Sint-Guido-Insituut speech minister Guy Vanhengel
Sint-Guido-Insituut speelplaats
Sint-Guido-Insituut speelplaats
Inhuldigingsplaat speelplaats Sint-Guido-Insituut