Nieuwe speelplaats voor basisschool Champagnat

Publicatiedatum: 
28 maart 2019
De basisschool Champagnat in Schaarbeek toonde vanmiddag haar vernieuwde speelplaats aan het publiek. De school maakte van de gelegenheid gebruik om ook haar gezamenlijk bouwproject met basisschool Heilige Familie voor te stellen.
BuitenSpel Champagnat

Basisschool Champagnat wilde haar drukke en chaotische speelplaats aanpakken en omvormen naar een plaats waar plezier, uitdaging en zelfstandig handelen centraal staan. Dankzij subsidies van de VGC slaagde het schoolbestuur er in om haar pedagogische visie door te trekken naar de speelplaats. Door de uitbouw van verschillende zones, zoals o.a. een groene zone, een evenwichtsparcours, een moestuin, een amfitheater en een fiets-en verkeerszone heeft de school een breed aanbod gecreëerd waar verschillende talenten en interesses aan bod kunnen komen.

Naast de nieuwe speelplaats stelden de basisscholen Champagnat en Heilige Familie, die op dezelfde campus gelegen zijn, de plannen voor een nieuw bouwproject voor. Op de site van Champagnat komt er een nieuwbouw met daarin een polyvalente zaal en twee klassen op de eerste verdieping. De architect heeft het nieuwe gebouw, dat door beide scholen gebruikt zal worden, zo ontworpen dat het multifunctioneel gebruikt kan worden. Ook de klassen bovenop de zaal zullen apart of gezamenlijk gebruikt kunnen worden. Door een overhangend groendak komt er bijkomende overdekte ruimte op de speelplaats. Tegen september 2020 zullen de leerlingen gebruik kunnen maken van deze nieuwe infrastructuur.

Om de transformatie van de speelplaats mogelijk te maken gaf de VGC een subsidie via BuitenSpel van 70.000 euro. De VGC voorziet ook financiële ondersteuning van 1 miljoen euro voor de bouw van de nieuwe polyvalente zaal en twee klassen.

 

 

Fotogalerij 
BuitenSpel Champagnat
BuitenSpel Champagnat
BuitenSpel Champagnat
BuitenSpel Champagnat
BuitenSpel Champagnat