Nieuwe schoolgebouwen en speelplaats Lutgardiscollege geopend

Publicatiedatum: 
09 maart 2018
Op vrijdag 09/03/2018 werden in Oudergem de nieuwe gebouwen en de speelplaats van het Lutgardiscollege officieel ingehuldigd.
Opening speelplaats Lutgardiscollege

Omwille van slijtage, veiligheid en aantrekkelijkheid werd beslist de Lutgardissite volledig te herinrichten. De nodige aanpassingswerken zijn volop in uitvoering. Zo komt er onder meer een dagcentrum, een lokaal dienstencentrum en zullen er woningen opgetrokken worden. Op de school zelf zijn de verouderde gebouwen afgebroken en werd een nieuwbouw gerealiseerd. Het schoolbestuur nam de financiering hiervan op zich.

Daarnaast heeft de school de speelplaats volledig heringericht met behulp van het project BuitenSpel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Zowel de basisschool als de secundaire school hebben een aanvraag ingediend waardoor de school kon rekenen op een subsidie van 200.000 euro. De leerlingen kunnen zich voortaan uitleven op hun nieuwe speelplaats en gebruik maken van de verschillende zones die aangelegd zijn. Zo is er onder meer een voetbalzone en een rustige zone voorzien. Uitdaging is verzekerd door de verschillende reliƫfstructuren.

De school is alvast heel tevreden over het resultaat.