Nieuwe polyvalente ICT- en multimediaruimte voor Lutgardiscollege Oudergem

Publicatiedatum: 
31 mei 2018
De VGC kent een subsidie toe van 250.000 euro voor de aankoop en inrichting van een multimediaruimte voor het Lutgardiscollege in Oudergem.
Illustratie

Na een grondige vernieuwing van de schoolgebouwen en de speelplaats, bloeien de secundaire en basisschool van het Lutgardiscollege in Oudergem. De vele aanmeldingen in beide scholen deden het schoolbestuur nadenken over extra capaciteit.

Op de site waar de school gelegen is, wordt momenteel een vastgoedproject uitgewerkt waarin onder andere waarschijnlijk een lokaal dienstencentrum en de gemeentelijke bibliotheek gehuisvest worden. Omdat er in het nieuwe gebouw nog 144 m² ruimte beschikbaar was, hebben de VGC en het schoolbestuur deze opportuniteit aangegrepen om een ICT- en multimedialokaal in te richten voor de school. De VGC kent hiervoor een subsidie toe van 250.000 euro. Dankzij deze aankoop kunnen de kinderen van het Lutgardiscollege terecht in een gloednieuw en volledig uitgerust ICT-lokaal. Bovendien kunnen hierdoor de huidige pc-lokalen omgevormd worden naar gewone klaslokalen en zal de capaciteit van de school stijgen met minstens 48 plaatsen.