Nieuwe onderwijscampus STREAM viert haar meiboom

Het planten van een meiboom is een eeuwenoude traditie en staat symbool voor voorspoed en geluk voor een nieuwbouwproject. Geworteld in vruchtbaarheid, wordt met een meiboom bij de afwerking van de ruwbouw, op het hoogste punt, geklonken op een goede voortgang en afloop.

Op dit moment bevindt de nieuwe onderwijscampus STREAM zich in deze belangrijke fase. Dit ambitieuze project, een samenwerking tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), GO! Scholengroep Brussel en de gemeente Anderlecht, staat op het punt een bloeiende gemeenschap te huisvesten. Met plannen voor een secundaire school voor ongeveer 800 leerlingen, een basisschool voor 480 leerlingen en een crèche voor 48 kinderen, belooft de campus STREAM een bruisend educatief centrum te worden.

Met een totale oppervlakte van 21.000 m², zal deze campus niet alleen ruimte bieden aan onderwijsinstellingen, maar ook aan een kinderdagverblijf dat zorg draagt voor de allerkleinsten. De VGC en de betrokken schoolbesturen zijn al druk bezig met het ontwikkelen van een pedagogisch project dat aansluit bij de behoeften van de toekomstige leerlingen. De verwachting is dat op 1 september 2025 de deuren van deze state-of-the-art campus zullen opengaan, waarmee een nieuw hoofdstuk in het onderwijslandschap van Brussel zal worden ingeluid.