Nieuwe kleuterschool en speelplaats voor basisschool Voorzienigheid in Sint-Lambrechts-Woluwe

Publicatiedatum: 
18 september 2020
In Sint-Lambrechts-Woluwe opende basisschool Voorzienigheid vandaag feestelijk het nieuwe gebouw voor de kleuterklassen en de nieuw aangelegde speelplaats.
Lintjes knippen

Basisschool Voorzienigheid was de afgelopen jaren uit haar kleine en verouderde gebouwen gegroeid. Daarom maakt het schoolbestuur (KatOBA) een masterplan om de gebouwen grondig aan te pakken. Op die manier worden de klaslokalen groter en is er meer ruimte voor de leerlingen.

De werken gebeuren in 3 fases, zodat de kinderen niet tijdelijk uit de gebouwen moeten verhuizen. In de eerste fase werden de zolderverdieping van blok C en het sanitair gerenoveerd. Met de afwerking van het nieuwe gebouw D voor de kleuters is nu ook de tweede fase afgewerkt. Hierna worden blok B en blok C verder gerenoveerd en heringericht. Alle werken worden in 2021 afgerond.

Naast de nieuwbouw werd ook de speelplaats van de school vernieuwd en in verschillende zones ingericht. Het schoolteam heeft samen met leerlingen en ouders het ontwerp gemaakt. Er is nu een zone waar leerlingen vrij kunnen spelen, een zone met speeltoestellen en een rustige zone met zitbankjes en moestuinbakken.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) trok 535.000 euro uit voor het nieuwe kleutergebouw. De kost voor de realisatie van het volledige project wordt geraamd op ongeveer 2.5 miljoen euro. Voor de nieuwe inrichting van de speelplaats kreeg de school een subsidie van 100.000 euro via het BuitenSpel-project van de VGC.

Fotogalerij 
Opening Voorzienigheid SLW
Opening Voorzienigheid SLW
Opening Voorzienigheid SLW
Opening Voorzienigheid SLW
Opening Voorzienigheid SLW
Opening Voorzienigheid SLW
Opening Voorzienigheid SLW
Opening Voorzienigheid SLW
Opening Voorzienigheid SLW
Opening Voorzienigheid SLW