Nieuwe gebouwen St-Jozefschool in Ukkel plechtig geopend

Publicatiedatum: 
18 december 2019
De vrije basisschool Sint-Jozef in Ukkel heeft op 19 december 2019 haar nieuwe schoolgebouwen feestelijk ingehuldigd.
Overzicht speelplaatst met kinderen en gebouwen

De leerlingen van de St-Jozefschool hebben voortaan twee nieuwe schoolgebouwen: een nieuwbouw in de plaats van het oude 'witte huis' en een nieuwe dakverdieping bovenop de kleuterschool. Beide gebouwen zijn verbonden via een overdekte speelplaats.

In de nieuwbouw is plaats voor vier klassen, sanitair en een polyvalente zaal die dienst doet als turnzaal en als refter. In de dakverdieping is ook plaats voor vier klassen, samen met een leraarskamer. Dankzij deze extra klassen kan de school haar capaciteit uitbreiden. Er komen 89 plaatsen bij tot een totaal van 340 plaatsen.

De nieuwe schoolgebouwen konden gerealiseerd worden dankzij financiƫle steun van de VGC en de Vlaamse Gemeenschap, die elk ongeveer 1,1 miljoen euro investeerden in de gebouwen. De VGC heeft daarnaast ook subsidies toegekend ter waarde van 200.000 euro voor modulaire units en kleine renovatiewerken.

De school organiseerde rond de plechtige inhuldiging een heuse kersthappening met een kerstmarkt en randanimatie. Het was voor de leerlingen, leerkrachten en genodigden een uitstekende afsluiter voor 2019.

Fotogalerij 
Gang
Speelplaats
Gang met kapstok
Klaslokaal
Traphal
Polyvalente zaal
Zithoekje met boeken