Nieuwe en vernieuwde Vrije Basisschool Sint-Lutgardis Ganshoren opent deuren

Op dinsdag 27 februari opende de Vrije Basisschool Sint-Lutgardis in Ganshoren haar deuren om haar nieuwe en vernieuwde gebouwen te laten zien. Na een intensieve verbouwing van maar liefst 3,5 jaar is de school klaar om leerlingen, hun ouders en de stad te verwelkomen in de mooie nieuwe klassen. De Vlaamse Gemeenschap investeerde 3,5 miljoen in de nieuwe infrastructuur. De Vlaamse Gemeenschapscommissie legde daar nog eens 1,35 miljoen bovenop.

VBS Sint-Lutgardis in Ganshoren kan vanaf nu genieten van moderne en duurzame gebouwen. Het oude schoolgebouw in het midden van de site, is uitgebreid en volledig aangepast aan de onderwijsnoden van de 21ste eeuw. En ook aan de Jan De Greef-straat zijn de gebouwen volledig gestript en vernieuwd. De gebouwen zijn nu energiezuiniger, met ventilatie en zuinige verlichting. Voor de toiletten wordt gebruik gemaakt van regenwaterrecuperatie. De speelplaats aan de zuidzijde werd helemaal heraangelegd. Die aan de noordzijde volgt later dit jaar.

De oude zaal Familia heeft plaatsgemaakt voor een moderne en mooie school en een nieuwe polyvalente ruimte die dienst zal doen als refter, feestzaal en turnzaal. De nieuwe zaal zal ook beschikbaar zijn voor lokale jeugdbewegingen, GC De Zeyp en de sportdienst. Zo wordt de geest van zaal Familia verdergezet.

De vernieuwde school biedt nu plaats aan 439 kinderen, dat zijn 80 kleuters en 118 kinderen meer dan voor de verbouwingen. Dankzij de nieuwe gebouwen heeft de school nu niet alleen een rijke geschiedenis, maar gaat ze ook een mooie toekomst tegemoet.