Nieuwe basisschool en kinderdagverblijf campus Comenius openen de deuren

Publicatiedatum: 
11 december 2019
In Koekelberg openen vandaag de basisschool en het kinderdagverblijf van campus Comenius officieel de deuren. Daarmee is de nieuwe campus helemaal afgewerkt. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft met campus Comenius 1040 nieuwe plaatsen in het Brussels Nederlandstalig onderwijs en een kinderdagverblijf met een capaciteit voor 49 kinderen gecreëerd.
Basisschool Comenius centrale hal

Plaats voor 1089 kinderen en jongeren

De gloednieuwe campus in Koekelberg speelt in op het plaatstekort in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. De campus werd gerealiseerd via een publiek-private constructie, waarbij de VGC instond voor het publieke gedeelte. In september vorig jaar werden de gebouwen van de secundaire school, de bibliotheek, het gemeenschapscentrum, de Chiro en de sporthal al geopend.

Vandaag is het de beurt aan de basisschool en het kinderdagverblijf waar nu al 152 kinderen spelen, leren en groeien. Het kinderdagverblijf en de basisschool hebben een capaciteit van respectievelijk 49 en 240 plaatsen. De hele site, die ontwikkeld werd samen met Kaïros nv, biedt ruimte aan 1089 kinderen en jongeren.

Studie en vrije tijd op één campus

Campus Comenius beschikt over 21.628 m2 aan leer- en recreatieruimte. 2700 m2 daarvan is voor de basisschool en het kinderdagverblijf. Op de campus, ontworpen door Architectenbureau B2Ai Human Centered Architecture, biedt het Gemeenschapsonderwijs een schoolloopbaan ‘in doorgaande lijn’ aan. Kinderen kunnen er opgroeien van peuter tot jongvolwassene met maximale ontwikkelkansen.

Studie en vrije tijd verrijken elkaar op deze campus waar ontmoeten centraal staat.

Fotogalerij 
Gevel basisschool Comenius
Inhuldigingsbord opening Comenius
Speelplaats Comenius met kinderen
Bijhorende documenten