Nieuw educatief aanbod 2022-2023 voor scholen

De Vlaamse Gemeenschapscommissie subsidieert voor het volgende schooljaar 48 organisaties die een educatief aanbod uitwerken voor scholen. Die kunnen bij deze organisaties terecht voor extra educatieve activiteiten voor hun leerlingen. Samen zetten ze in op cultuureducatie, STEM, milieueducatie, sport, stadsverkenning en burgerschap. 

De betekenis van kwaliteitsvolle educatieve initiatieven tijdens de onderwijstijd is sterk toegenomen. Ze vormen een volwaardig en uitdagend onderdeel van het curriculum en helpen leerlingen om hun talenten volop te ontplooien en zichzelf te ontdekken.

Dat gebeurt in de praktijk o.a. door knappe voorstellingen, workshops, wandelingen in de stad of de buurt, sensibilisering via specifieke projecten, in nauwe samenwerking met gespecialiseerde partners, binnen of buiten de schoolmuren en met professionele begeleiding.

Bij de 48 gesubsidieerde organisaties zitten niet alleen de vaste waarden, zoals de Brusselse gemeenschapscentra, de vzw die ‘Circus Zonder Handen’ organiseert, en het ABC-Huis. Er zijn ook dit jaar nieuwe organisaties, zoals de gerenoveerde art-nouveauwoning Huis Autrique in Schaarbeek, het Joods museum, Muziekpublique die zijn deuren opent voor leerlingengroepen.

Raadpleeg het overzicht van de vele activiteiten die de 48 organisaties aanbieden over zeer uiteenlopende thema’s.