MOS workshop: hé, wat doet de bank met mijn geld?

Wil je lesgeven over duurzaam bankieren? Wil je duurzaam bankieren linken aan het klimaat, gendergelijkheid, arbeidsomstandigheden... kortom de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)? Samen met MOS Brussel ontdek je tijdens deze Train the Trainer alle tools en methodieken om in je klas aan de slag te gaan over duurzaam bankieren.

Voor wie?

Voor leerkrachten derde/tweede/eerste graad secundair onderwijs (bso, dbso, tso, kso en aso) die werken rond de leerplandoelstellingen financiële educatie, duurzaamheid en de leerlijn actief burgerschap. We denken hierbij aan leerkrachten kantoor, PAV, levensbeschouwelijke vakken, actief burgerschap, algemene vorming, economie..

Opbouw van de workshop

Hoe kan je samen met de leerlingen ontrafelen waarin banken ons geld investeren? We vertrekken vanuit de leefwereld van de leerlingen en maken daarna de overstap naar wereldthema’s die hen verontwaardigen. Bij nader onderzoek blijken die thema’s toch wel niet te linken aan de investeringen die de banken maken met ons geld zeker?

Verder kijken we op metaniveau naar leerdoelstellingen, reacties van leerlingen en leerkrachten, opbouw, methodieken, houding en drempels voor leerkrachten om deze nascholing toe te passen in de les.

Praktisch

  • Locatie: Onderwijscentrum Brussel, Marcqstraat 16-18, 1000 Brussel - Zaal B
  • Timing: van 13u30 tot 17u
  • Lunch: We voorzien voor de deelnemers broodjes als lunch, je bent welkom vanaf 12u30
  • Schrijf in via deze link.

Deze nascholing werd ontwikkeld door Ines Dewulf en Mees Engelen in opdracht van FairFin vzw.

Meer info via Kanttekening