Meer muziek in de klas dankzij versterkt Jeugd en Muziek Brussel

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) keurde een verhoogde subsidie van bijna 240.000 euro goed voor de werking van Jeugd en Muziek Brussel. De VGC wil hiermee het muzische aanbod voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel op peil houden.

Jeugd en Muziek Brussel, dat al sinds 1945 kinderen en jongeren laat proeven van interactieve concerten en muzikale workshops, staat garant voor artistieke en pedagogische kwaliteit. De VGC wil dit aanbod nog meer in de Brusselse basis- en secundaire scholen brengen.

Jeugd en Muziek Brussel is pionier in het opzetten van muziekeducatieve activiteiten voor kinderen en jongeren en blijft dat, dankzij de steun van de VGC, ook in 2024 doen. Het aanbod is de afgelopen jaren meegegroeid met de diversiteit van de Brusselse leerlingen. Niet alleen concerten in samenwerking met symfonische orkesten komen aan bod, maar ook workshops beatboxen, muziek mixen tot een eigen dj-set of slam poetry.

Het aanbod richt zich op alle leerlingen, van kleuters tot laatstejaars in het secundair onderwijs. Voor het buitengewoon onderwijs organiseert Jeugd en Muziek Brussel activiteiten op maat, want ook daar kan muziek kinderen en jongeren helpen om zichzelf beter uit te drukken. Voor leerkrachten organiseert Jeugd en Muziek ondersteuningstrajecten en vormingen. Nieuw dit jaar is dat scholen de workshops van Jeugd en Muziek kunnen inzetten tijdens lesvrije uren, met aandacht voor de ontwikkelingsdoelen en eindtermen van de leerlingen.

Meer info: jeugdenmuziek.be