Meer Brusselaars voor de klas dankzij uniek opleidingstraject

Publicatiedatum: 
27 maart 2019
Met de steun van N-brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest start EVA bxl vzw met een project waarbij de combinatie van werk- en kwalificatietrajecten leiden naar een job als kleuteronderwijzer.
De Baobab

Binnen het project De Baobab gaan 8 Brusselaars zonder diploma hoger onderwijs, die beschikken over de nodige motivatie en competenties, onder intensieve begeleiding aan de slag als kleuteronderwijzers in opleiding in een Nederlandstalige basisschool in Brussel.

Tegelijkertijd volgen zij een kwalificatietraject in een lerarenopleiding, om een volwaardig diploma kleuteronderwijs te behalen. Op het einde van het vierjarig traject worden zij begeleid naar een job in het Nederlandstalig kleuteronderwijs in Brussel.

Op die manier krijgen talentvolle en gemotiveerde Brusselaars intensieve begeleiding om het diploma kleuteronderwijzer te behalen en een onderwijscarrière uit te bouwen. Hierdoor wordt meer diversiteit in het lerarenkorps gecreëerd, kan krachtig onderwijs aangeboden worden op maat van de kinderen en wordt de afstand tot de ouders verkleind.

Voor de organisatie en de begeleiding van dit project ging EVA bxl vzw een samenwerking aan met het Onderwijscentrum Brussel, met de Erasmushogeschool Brussel en Odisee, met het Huis van het Nederlands Brussel en de geïnteresseerde Nederlandstalige basisscholen.

De presentatie van het project vond plaats op 27 maart 2019 in de GO! basisschool Hendrik Conscience, samen met de kandidaten in opleiding en de voorzitter van het College van de VGC.

http://www.debaobab.be

Bekijk het filmpje van Bruzz:

Fotogalerij 
De Baobab
De Baobab
De Baobab