Ligo Brusselleer en BRUZZ organiseren HALLO BRUSSEL!

‘Hallo Brussel’, of ‘De Week van de Brusselse Actualiteit’ is een oefenkansproject voor leerkrachten en leerlingen Nederlands in het NT2-onderwijs. ‘Hallo Brussel’ reikt de leerkrachten ideeën en oefenkansen aan om in de week van 3 tot 7 oktober aan de slag te gaan met de media van BRUZZ. Het is een project van BRUZZ en Ligo Brusselleer en wordt dit jaar voor de allereerste keer opgezet. Het initiatief heeft als bijkomende doelstelling de NT2-studenten ingangen te bieden om Brussel en de Brusselse media te leren kennen.

Het materiaal voor ‘Hallo Brussel’ wordt digitaal ter beschikking gesteld, en zal vrij toegankelijk zijn via de website van BRUZZ. Het materiaal put uit het rijke multimediale media-aanbod van BRUZZ, met video, audio, tekst- en beeldmateriaal en de speciale webpagina www.BRUZZ.be/eenvoudignederlands. Ook het papieren BRUZZ magazine (editie van woensdag 28 september) wordt verdeeld, en is in pdf-versie beschikbaar.

BRUZZ geeft lessuggesties die naar keuze kunnen worden aangewend in de klas. Elke ‘opdracht’ heeft als objectief een oefenkans te genereren, die geslaagd is als cursisten het woord nemen én Brussel een beetje beter leren kennen. BRUZZ ontvangt tijdens de Week van de Brusselse Actualiteit ook vier lesgroepen van Ligo Brusselleer voor een bezoek en rondleiding op de BRUZZ redactie.