Lenteschool, talig speelplein voor anderstalige nieuwkomers

Publicatiedatum: 
04 januari 2018
Tijdens de paasvakantie kunnen anderstalige nieuwkomers tussen zes en twaalf jaar opnieuw terecht in de Brusselse Lenteschool. Ze krijgen er een intensief taalbad via speelse en uitdagende activiteiten.
Kinderen zingen op Lenteschool.

Wat?

De Lenteschool wil anderstalige nieuwkomers van 6 tot 12 jaar een intensief taalstimulerend vakantieaanbod laten beleven. De Lenteschool vindt dit jaar plaats tijdens de eerste week van de paasvakantie (van 8 tot en met 12 april 2019) in Brede School Nieuwland, school Zaveldal.

De Lenteschool wil de taalvaardigheid Nederlands van de kinderen verhogen en zo hun integratie in de Brusselse samenleving en in het Nederlandstalig onderwijs versterken. Een team van ervaren animatoren werkt daarvoor een divers en uitdagend activiteitenaanbod uit dat aansluit bij de leefwereld en de talenten van de kinderen.

Voor wie?

Anderstalige nieuwkomers van 6 tot 12 jaar die maximaal twee schooljaren in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel hebben doorgebracht. Kinderen kunnen twee keer deelnemen aan de Lenteschool en twee keer aan de Zomerschool.

Kostprijs

  • 1e kind: € 22/week
  • 2e kind uit hetzelfde gezin: € 16/week
  • Voor de andere kinderen: € 11/ week

Reductietarief

Krijgt het gezin een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit? Dan betaalt het gezin slechts € 6/week/kind. Daarnaast kan de schooldirectie met een schriftelijke verklaring op eer aangeven dat een gezin recht heeft op het sociaal tarief.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 4 februari 2019. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is verplicht en kan alleen via de school van het kind. De uiterste inschrijfdatum is 22 maart 2019.  Meer informatie: www.onderwijscentrumbrussel.be.

Aan de slag als (hoofd)animator?

Bent u leerkracht, student in de lerarenopleiding of animator van minstens 18 jaar? Hebt u interesse om anderstalige nieuwkomers te begeleiden? Stel uw kandidatuur aan lenteschool@vgc.be.

Meer informatie

www.onderwijscentrumbrussel.be - lenteschool@vgc.be - 02 210 63 90
Contactpersoon: Julie Van Meckeren