Leerlingen ontdekken STEM via STARTPROjecten

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft een subsidie aan vzw STARTPROjecten voor het project Brussel S.T.E.M.T.. Met dit project kunnen leerlingen in de klas en thuis ontdekken wat STEM is.

STEM is de afkorting van ‘Science, Technology, Engineering, Mathematics’, en omvat technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen. Het project wil jongeren warm maken voor technieken en technologie en tonen op welke manier STEM verweven is in studierichtingen en beroepen.

De vzw STARTPROjecten organiseert workshops voor leerkrachten met hun leerlingen. Daarbij wordt gewerkt met STEM-kits, die bedoeld zijn om te gebruiken in de klas en thuis. Via het online STEM-platform van het project, vinden leerlingen (en leerkrachten) de nodige instructies, ontdekken ze maandelijks nieuwe projecten én kunnen ze gratis extra materiaal bestellen en filmpjes bekijken over STEM-beroepen of -sectoren. De VGC trekt hiervoor 50.000 EUR uit.

Wil je meer informatie over het project Brussel S.T.E.M.T.? Neem contact op met Ludo Cattoor via 0494 64 16 38 of stuur een mailtje naar info@stemplatform-brussel.be.