KTA Zavelenberg vergroot slaagkansen dankzij digitale leerpaden

Publicatiedatum: 
16 juli 2018
Sinds vorig schooljaar ondersteunt het GO! Technisch Atheneum Zavelenberg in Sint-Agatha-Berchem zij-instromers in het technisch secundair onderwijs met ‘digitale leerpaden’. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) verleent de school opnieuw een subsidie van 50.000 euro om de digitale lessen uit te breiden.

GO! Technisch Atheneum Zavelenberg kent heel wat zij-instromers. Dat zijn leerlingen die een bepaalde studierichting niet van in het begin volgden en daardoor vaak niet over de kennis en vaardigheden beschikken waarop in de lessen wordt verder gebouwd. Dit heeft invloed op hun slaagkansen, de sfeer en leerkansen in de klasgroep en het welbevinden van de betrokken leerkrachten.

Zavelenberg ontwikkelde daarom digitale leerpaden waarmee leerlingen individueel vaardigheden kunnen bijwerken tijdens of naast de les in de klas.
Het voorbije schooljaar werd de volledige tweede graad elektrische installaties vertaald naar digitale leerpaden. Volgend schooljaar komen er digitale leerpaden bij voor onder andere de derde graad elektrische installaties.

Om de kwaliteit van de digitale leerpaden en het gebruik door andere scholen te garanderen, gebeurt de ontwikkeling in nauw overleg met Nederlandstalige scholen in Brussel met dezelfde studierichting, Erasmushogeschool Brussel en het Onderwijscentrum Brussel.

Wil u met uw school meewerken aan de uitbreiding van de digitale lessen? Neem dan contact op via onderwijs.vorming@vgc.be of 02 563 04 50.