Klimaat op school: vernieuwde CO2 Calculator en de klimaatmindmap van MOS

Publicatiedatum: 
07 januari 2021
Wilt u graag meer werken rond en leren over het klimaat? Neem deel aan de Dikketruiendag op 21 februari. Ontdek de vernieuwde CO2 Calculator en de klimaatmindmap met lesinspiratie van MOS. De Brusselse MOS-begeleider helpt u op weg.
Knipsel klimaatmindmap MOS

Meer informatie over klimaateducatie? Geef een seintje aan de Brusselse MOS-begeleider Véronique via mos@vgc.be

Dikketruiendag 21 februari

Neem deel aan de Dikketruiendag met een eigen actie op school. MOS Brussel staat u graag bij met ondersteuning en advies.
Kies ook uw favoriete actie op www.dikketruiendag.be.

CO2 Calculator

Met de CO2 Calculator kan uw school bijhouden wat het energieverbruik is, en hoe uw inspanningen rond afval, water, voeding zich vertalen naar een positieve impact op het klimaat.
Meten is weten, en is bovendien motiverend en leerrijk! 
Ontdek alles over de CO2 calculator op www.scholenvoorminderco2.be

Klimaattraject en mindmap

WIlt u nog meer werken rond het thema klimaat? Goed idee! Uw leerlingen kunnen via dit thema verschillende invalshoeken onderzoeke, zoals energie, het weer, biodiversiteit en lifestyle. Via nieuwe kennis, reflectie en actie bouwen uw leerlingen aan sterke burgerschapscompetenties en leren ze duurzaam klimaatvriendelijk denken en handelen.

Klop aan bij MOS Brussel voor deelname aan een klimaattraject. MOS stipelt een traject uit op maat van uw school met educatieve en wervende lesactiviteiten.

Hoe zit de klimaatproblematiek in elkaar? En wat kunt u doen rond klimaat? De 'klimaatmindmap' van MOS is een handig hulpmiddel voor scholen die meer willen inzetten op klimaateducatie.