KI Woluwe opent haar vernieuwde speelplaats

Publicatiedatum: 
21 november 2018
Op woensdag 21 november 2018 opende het Koninklijk Instituut Woluwe officieel haar nieuwe speelplaats. De buitenruimte van deze school voor buitengewoon secundair onderwijs kreeg steun van project BuitenSpel van de VGC.
speelplaats KI Woluwe

De speelplaats is voortaan een dynamische ruimte met de naam Rijki. Dit verwijst naar een omgeving die fantasie toelaat en naar de rijkdom die in de leerlingen zit. De speelplaats is aangepast aan het doelpubliek van de school. Zo geven de gecreƫerde ruimten meer tastbaarheid en een plek voor slechtziende en blinde leerlingen.

Verschillende groene elementen werden aangebracht die het zicht van de aanwezige bakstenen breken. Een groen tapijt van kunstgras geeft een aangename ondergrond om te voetballen, volleyballen of basketballen. Met de stadionzitjes erbij zorgt dit meteen voor de juiste sfeer. Leerlingen kunnen ook plaats nemen op een troon die als opbergbox werkt. Hier kunnen de leerlingen allerlei spelmateriaal opbergen. Er is zelfs een sjoelbak die de score auditief aangeeft.

Centraal op de speelplaats staat twee tentenkoepels die dienen als overdekte speelplaats. De bloembakken en de tentzeilen zijn ook verlicht zodat de leerlingen van het internaat ook 's avonds gebruik kunnen maken van de speelplaats.

Fotogalerij 
speelplaats KI Woluwe
speelplaats KI Woluwe
speelplaats KI Woluwe
speelplaats KI Woluwe
speelplaats KI Woluwe
speelplaats KI Woluwe
speelplaats KI Woluwe