Instituut van de Ursulinen huldigt nieuwe speelplaats in

Publicatiedatum: 
04 april 2019
Op 4 april 2019 werd de speelplaats van het Instituut van de Ursulinen in Koekelberg ingehuldigd. Met behulp van het project BuitenSpel kon de school haar speelplaats moderniseren en ombouwen tot een kindvriendelijke omgeving.
Vernieuwde speelplaats Instituut van de Ursulinen

De speelplaats van het Instituut van de Ursulinen was verouderd. De ondergrond en het buitenmeubilair waren aan vervanging toe. Dankzij een subsidie van 100.000 euro heeft de school haar speelplaats volledig gerenoveerd tot een terrein waar iedereen zichzelf kan en mag zijn, zowel voor de kinderen die zich willen uitleven als zij die een rustpunt zoeken.

Het renovatieproject zette vooral in op motorische ontwikkeling, sociale ontwikkeling en milieuzorg op school. Zo werd er een uitdagende inrichting voorzien met onder meer een evenwicht- en klimparcours, een voetbalveld en een fietsparcours. Daarnaast kunnen kinderen elkaar ontmoeten in een rustig hoekje. Elk inrichtingselement heeft verschillende spelmogelijkheden waarbij de materialen gekozen zijn in functie van duurzaamheid en natuurlijke uitstraling.