Inspiratiedag en workshops internationalisering in het onderwijs - 18 september

Publicatiedatum: 
11 september 2019
Zin om internationaal bij te leren? Wilt u uw leerlingen laten kennismaken met het onderwijs in andere Europese landen? En geen idee hoe u start met een Erasmus+-aanvraag? Kom dan naar de Inspiratiedag op 18 september bij VLEVA.
Europa

Wat staat er op het programma?

Een korte terugblik op de internationaliseringsactiviteiten die Katholiek Onderwijs Vlaanderen vorig schooljaar ondernam en een blik op de nieuwe projecten. Uit die succesvolle projecten worden tips en tricks gehaald om goede uitwisselingen op te zetten.

In de namiddag wordt het concreet met workshops:

 • eTwinning als internationalisering@home
  Wilt u een Europees project starten zonder de klas te verlaten? Dat kan met eTwinning, de community voor scholen in Europa. Via eTwinning vind je eenvoudig projectpartners. U werkt samen met collega’s in Europa en betrekt zo uwleerlingen in een Europees project.
 • School Education Gateway
  Maak kennis met dit ongelooflijk leerrijk platform dat lesmaterialen ontwikkelt die uw leerlingen helemaal onderdompelen in de EU. Tijdens deze korte workshop leert u meer over de vele mogelijkheden die School Education Gateway u kan bieden.
 • Inleiding in Erasmus+
  Erasmus+ biedt geeft scholen de kans om internationaal te professionaliseren. Epos vzw geeft tips om aan de slag te gaan met uw eigen Erasmus+-aanvraag.
 • Uw eigen European Development plan
  Een goede internationaliseringsactiviteit vertrekt vanuit een sterk European development plan in uw school. Europahuis Ryckevelde en Europakasteel Alden Biesen maakten samen een toolbox  die scholen op weg helpt  om een eigen Europees plan uit te tekenen.
 • Uw project evalueren met de Erasmus+ Impact Tool
  Hoe weet u dat uw school en de samenwerking die u opzette iets bijdraagt aan de werking van uw school? Hoe maakt u impact? U leert het in deze workshop.

Praktisch

Wanneer: 18 september 2019 van 9.00 u. tot 16.00 u.
Waar: VLEVA - Kortenberglaan 71, 1000 Brussel
Vragen? VLEVA-liaisonofficer maarten.libeer@vleva.eu of 0471 37 82 23.

Inschrijven: www.vleva.eu/nl/onderwijs-jeugd-cultuur-en-sport/events/inspiratiedag-internationalisering-in-het-onderwijs
Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt.