Inschrijven in het deeltijds kunstonderwijs 2019-2020

Publicatiedatum: 
07 september 2017
Wilt u graag een opleiding volgen in het Nederlandstalig deeltijds kunstonderwijs in Brussel tijdens het schooljaar 2019-2020? Inschrijven kan nog tot 30 september 2019. Ga daarvoor naar de academie van uw keuze. Informeer op voorhand naar de exacte inschrijfmomenten.
leerlingen klassieke gitaar (foto © VGC - Lander Loeckx)

 

Aanbod deeltijds kunstonderwijs

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn er drie academies voor beeldende kunsten (beeldhouwen, tekenen...) en acht academies voor podiumkunsten (muziek, woordkunst en/of dans: onder meer dictie, muziek, ballet en jazzdans...). Ze hebben een breed aanbod aan studierichtingen en zijn verspreid over diverse lesplaatsen. Het deeltijds kunstonderwijs is er voor kinderen vanaf 6 jaar, voor jongeren en volwassenen.

Een overzicht van de Nederlandstalige Brusselse academies vindt u:

Er zijn lessen overdag, ’s avonds en op zaterdag. Het lesmoment verschilt van school tot school en is afhankelijk van de richting die u kiest. Contacteer de academie van uw keuze voor de precieze lessenroosters.

 

Inschrijfgelden

Voor het schooljaar 2019-2020 bedraagt het minimale inschrijvingsgeld ...

  • voor volwassenen: 319 euro
  • voor jongeren van 18 tot 24 jaar: 137 euro
  • voor jongeren tot 18 jaar: 72 euro

De academie kan nog een extra vergoeding vragen, bijvoorbeeld voor de huur van een instrument of voor de aankoop van verbruiksmaterialen en ateliergeld. Informeer hiervoor bij de academie van uw keuze. Er zijn immers verschillen van school tot school en naargelang van de richting die u volgt.

 

Verminderd tarief

Sommige mensen komen in aanmerking voor een verminderd tarief, onder meer werklozen, studenten, personen met een handicap, wie voor een bijkomende studierichting inschrijft (-18 jaar)… Ook voor de extra vergoeding (zoals voor de huur van een instrument, verbruik van materialen en ateliergeld), zijn er sociale tarieven. Informeer hiervoor bij de academie van uw keuze.

Voor het schooljaar 2019-2020 bedraagt het verminderd inschrijvingsgeld ...

  • voor jongeren tot 18 jaar: 48 euro
  • voor volwassenen: 137 euro