Inschrijven in een Nederlandstalige school in Brussel voor 2021-2022? Meld aan vanaf 1 maart.

Publicatiedatum: 
24 februari 2021
Ouders die hun kind willen inschrijven in een Nederlandstalige school in Brussel voor het schooljaar 2021-2022, kunnen aanmelden tussen 1 en 26 maart via inschrijveninbrussel.be. Het moment van aanmelden is niet belangrijk, zolang ouders maar aanmelden binnen deze periode.
inschrijveninbrussel.be - kleuter-, lager en secundair onderwijs

 

Inschrijven voor het kleuter- en lager onderwijs

Ouders die hun kind willen inschrijven in een Nederlandstalige kleuter- of lagere school, moeten het eerst online aanmelden tussen 1 maart (9 u.) en 26 maart (16 u.) via inschrijveninbrussel.be. Raadpleeg er ook het overzicht van de vrije plaatsen (vanaf 26 februari) en de informatie over de voorrangsgroepen.

Inschrijven voor het secundair onderwijs

Ouders die hun kind willen inschrijven voor 1A in een Nederlandstalige secundaire school, moeten hun kind in de meeste gevallen eerst aanmelden via inschrijveninbrussel.be, tussen 1 maart (9 u.) en 26 maart 2021 (16 u.). Een overzicht van de scholen die werken met een aanmeldingsprocedure, vindt u op de website. Raadpleeg er ook het overzicht van de vrije plaatsen (vanaf 12 februari) en de informatie over de voorrangsgroepen.

Voor de inschrijving in 1B of in de hogere jaren (2e jaar, 2e en 3e graad) kunnen ouders hun kind rechtstreeks inschrijven vanaf mei, een aanmelding vooraf is niet nodig. 

Infofilmpjes

Meer informatie? Ga naar de website inschrijveninbrussel.be. U vindt er ook infofilmpjes over het verloop van de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure in het kleuter- en lager onderwijs en in het secundair onderwijs. De filmpjes werden vertaald in het Frans en in het Engels.