Inschrijven in Brussel: ouders krijgen nieuws over de aanmelding

Ouders die hun kind aangemeld hebben voor het schooljaar 2022-2023, ontvangen binnenkort het resultaat van de aanmelding. Voor het kleuter- en lager onderwijs is dit op 6 mei en voor het 1e leerjaar A in het secundair onderwijs 12 mei.

Kleuter- en lager onderwijs

Tussen 9 en 31 mei kunnen ouders hun kind inschrijven in de school waar ze een plaats toegewezen kregen. Kreeg het kind geen plaats toegewezen? Dan komt het automatisch op de wachtlijst van alle gekozen scholen. Ouders die hun kind niet aangemeld hebben, kunnen hun kind nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingen, vanaf 9 juni.

Meer info over het verdere verloop van de inschrijvingen in het kleuter- en lager onderwijs is te vinden op inschrijveninbrussel.be.

Secundair onderwijs

Tussen 13 mei en 7 juni kunnen ouders die hun kind aangemeld hebben voor 1A het inschrijven in de school waar ze een plaats toegewezen kregen. Tijdens deze periode kunnen ze hun kind ook op de wachtlijst laten plaatsen van de niet-toegewezen school of scholen. Ouders die hun kind niet aangemeld hebben, kunnen hun kind nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingen, vanaf 13 juni.

Ouders die hun kind willen inschrijven in 1B of in een van de hogere jaren van het secundair onderwijs, kunnen hun kind rechtstreeks inschrijven in de school.

Meer info over het verdere verloop van de inschrijvingen in het secundair onderwijs is te vinden op inschrijveninbrussel.be.