Inschrijven in Brussel: ouders krijgen nieuws over de aanmelding

Publicatiedatum: 
03 mei 2021
Ouders die hun kind aangemeld hebben voor het schooljaar 2021-2022, ontvangen binnenkort het resultaat van de aanmelding. Voor het kleuter- en lager onderwijs is dit eind april en voor het 1e leerjaar A in het secundair onderwijs begin mei.
inschrijveninbrussel.be kleuter-, lager en secundair onderwijs

Kleuter- en lager onderwijs

Tussen 3 en 26 mei contacteren ouders de toegewezen school om hun kind in te schrijven. Ouders die hun kind niet aangemeld hebben, kunnen hun kind nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingen, vanaf 3 juni.

Meer info over het verdere verloop van de inschrijvingen in het kleuter- en lager onderwijs is te vinden op inschrijveninbrussel.be.

Secundair onderwijs

Tussen 7 mei en 1 juni contacteren ouders de toegewezen school om hun kind in te schrijven in 1A en/of de niet-toegewezen school of scholen om het op de wachtlijst laten plaatsen. Ouders die hun kind niet aangemeld hebben, kunnen hun kind nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingen, vanaf 4 juni.

Ouders die hun kind willen inschrijven in 1A in een school zonder aanmeldingsprocedure, in 1B of in een van de hogere jaren van het secundair onderwijs, kunnen hun kind rechtstreeks inschrijven in de school.

Meer info over het verdere verloop van de inschrijvingen in het secundair onderwijs is te vinden op inschrijveninbrussel.be.