Inschrijven in Brussel 2024-2025

De infocampagne Inschrijven in Brussel 2024-2025 is van start gegaan. Op de website www.inschrijveninbrussel.be vind je alle informatie over het verloop van de procedure.

De VGC voert jaarlijks campagne om ouders te informeren over de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, en dit in samenwerking met het LOP Brussel. 

Aanmeldings- en inschrijvingsprocedure

Ouders die hun kind willen inschrijven in het Nederlandstalig kleuter-, lager of secundair onderwijs in Brussel voor het schooljaar 2024-2025, doen dit volgens een specifieke procedure. Alle informatie over het verloop van de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure 2024-2025 vind je op de website inschrijveninbrussel.be. Je vindt er ook een infofilmpje voor ouders over de procedure voor het basisonderwijs en het 1ste jaar van het secundair onderwijs.

Scholen kiezen

Ouders vinden op inschrijveninbrussel.be tips en informatie om een goede schoolkeuze te maken. Zo zien ze welke scholen infomomenten en opendeurdagen organiseren.

Campagnemateriaal

In de loop van december ontvangen de scholen en andere partners het bestelde campagnemateriaal voor de inschrijvingsprocedure voor het schooljaar 2024-2025. Je vindt de digitale versies van het drukwerk en andere reeds beschikbare campagnematerialen op deze website. Wil je materialen bijbestellen? Dat kan vanaf januari 2024 op www.vgc.be/publicaties.