GO! Technisch Atheneum Zavelenberg gaat aan de slag met digitale leerpaden

Publicatiedatum: 
24 juli 2017
Om ieder individueel leertraject maximaal te kunnen faciliteren, gaat de school aan de slag om het curriculum van de tweede graad, richting elektrische installaties, in digitale leerpaden te gieten.
School GO! Technisch Atheneum Zavelenberg

Inhoud, activiteiten en oefeningen worden gecombineerd en verschillende werkvormen en media worden ingezet. Op die manier is er overal en altijd een beschikbare neerslag van de te verwerven leerstof en vaardigheden.

De leerpaden worden een handige tool voor de vakleraren om te differentiëren doorheen het curriculum. Een leerling kan er zelfstandig mee aan de slag. Zo kunnen de leerpaden complementair aan de klassikale werking worden ingezet. GO! Technisch Atheneum Zavelenberg start met de vakinhouden van de tweede graad elektrische installaties en wil ook andere scholen en opleidingsverstrekkers die deze studierichting aanbieden in het proces betrekken.

Het Onderwijscentrum Brussel wordt nauw betrokken in de realisatie van deze leerpaden. Doorheen het project is er sterke aandacht voor de transfereerbaarheid van het ontwikkelproces. Na volgend schooljaar zullen de eerste ontwikkelde producten en methoden voor alle Nederlandstalige scholen en opleidingscentra in Brussel beschikbaar worden gesteld.

Bent u geïnteresseerd om hieraan mee te werken, neem dan contact op met de heer Pieter Vielfont (kta.sint-agatha-berchem@g-o.be).