GO! basisschool De Stadsmus in Oudergem bouwt een nieuwe speelplaats

De Nederlandstalige GO! basisschool De Stadsmus krijgt een subsidie van 100.000 euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) voor de renovatie van haar speelplaats. Hiermee kan de school haar speelplaats volledig renoveren en ombouwen tot een creatieve en uitdagende speelplek. Het schoolteam, de leerkrachten, leerlingen en ouders worden betrokken bij het project.

GO! basisschool De Stadsmus in Oudergem wil op de bestaande speelplaats verschillende hoeken inrichten, waar elk kind een plekje kan vinden. Zo komen er zones waar kinderen tot rust kunnen komen, waar fantasiespel gestimuleerd wordt en waar een groene tuin de zintuigen prikkelt. Er komt ook een buitenklas.

Subsidielijn 'Buitenspel'

Dit is het 146ste bouwproject in de subsidielijn ‘Buitenspel’ van de VGC. De Nederlandstalige scholen in Brussel kregen ondertussen al 13.823.000 euro aan subsidies om hun speelplaatsen te renoveren en uit te breiden en met aandacht voor de pedagogie in te richten. Niet alleen de leerlingen van de school kunnen van deze nieuwe speelplekken genieten, maar buiten de schooltijd kunnen ook jeugdorganisaties en de speelpleinen er gebruik van maken/

Bekijk hier de eerder gerealiseerde projecten van BuitenSpel.