Gemeentelijke basisschool Poelbos in Jette krijgt een nieuwe speelplaats

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft 100.000 euro voorzien voor een volledige make-over van de speelplaats van gemeentelijke basisschool Poelbos in Jette. Dankzij deze subsidie kan de school de speelplaats omvormen tot een dynamische en avontuurlijke omgeving waar creativiteit en spel in het middelpunt staan. Leerkrachten, leerlingen en ouders werken mee aan de nieuwe inrichting.

Met de geplande nieuwbouw op de site van de gemeentelijke basisschool Poelbos zal het aantal leerlingen op termijn verdubbelen. Van deze werken wordt ook gebruik gemaakt om de speelplaats opnieuw aan te leggen, waarbij de kernwaarden verbondenheid, ervaring, natuur en creatief denken centraal staan.

De speelplaats zal meer zijn dan alleen een plek om te spelen. Het wordt een uitdagende ruimte, want met de steun van de BuitenSpel-subsidie worden verschillende zones gecreëerd, zoals een rustige zone, een sportzone met een voetbalveld, een dans- en theaterzone en een natuurzone.

In totaal konden al 147 speelplaatsen gerenoveerd worden met de subsidie van BuitenSpel en dit voor een totaalbedrag van 13.923.171 euro.