FIX staat met nieuwe ploeg klaar voor snelle klussen

Publicatiedatum: 
29 oktober 2019
FIX en het Nederlandstalig onderwijs in Brussel vormen een goede match. FIX biedt op een goedkope manier renovaties van de Brusselse scholen aan en op deze bouwwerven leren de arbeiders veel bij over de bouwsector. Met de opgedane kennis gaan de arbeiders van FIX na hun traject aan het werk op de private arbeidsmarkt.
Klusjesmannen Fix

Wachttijden beperken

Het is een formule die werkt. Dat zien we aan de doorstroomcijfers maar ook aan de grote hoeveelheid aanvragen voor werven die de scholen indienen. De voorbije jaren heeft FIX hard gewerkt om ook de wachttijden voor scholen te beperken tot een niveau dat zowel voor de scholen als voor FIX goed werkbaar is. De huidige wachttijd voor grote en gemiddelde werken geeft FIX de tijd om in een efficiënte planning te voorzien en geeft ook de scholen ruimte om zich voor te bereiden op hun komst.

Oplossing voor dringende werven

Voor dringende werken geldt er echter een andere realiteit. Het is immers niet werkbaar dat scholen 3 maanden met een kapotte tegel aan de voordeur, ingeslagen glas na inbraakpoging, of gebroken slot aan de schoolpoort (en ga zo maar door…) verder moeten omdat ze nu eenmaal achteraan de wachtlijst worden geplaatst. Hiervoor moest een oplossing gezocht worden en die werd ook gevonden.

Nieuwe ploeg voert dringende werken uit en begeleidt extra arbeiders naar werk.

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie kijgt FIX er een nieuwe ploeg bij die zich zal specialiseren in dergelijke kleine werken. De ploeg zal snel kunnen reageren wanneer er zich kleine problemen van allerlei aard voordoen in de scholen. Zo zullen scholen niet langer 3 maanden moeten wachten voordat die ene branddeur wordt geplaatst.

Bijhorende documenten