Erfgoeddag maakt school!

Erfgoeddag maakt school!

Erfgoeddag nodigt scholen uit om in de week van maandag 25 tot vrijdag 29 april 2022 erfgoed in het voetlicht te plaatsen op school. De cultureel-erfgoedsector zorgt voor een uitgebreid, gratis en uniek activiteitenaanbod voor scholen. 

Boek een Brusselse Erfgoedklasbak in de klas of word met je klas als VIP ontvangen op een erfgoedlocatie. Laat het erfgoed dat dichtbij de leerlingen staat aan bod komen, of ga dieper in op het erfgoed in de buurt. Klinkt dat goed? Aarzel niet en meld je zo snel mogelijk aan voor de verschillende formules: erfgoedklasbakken, activiteiten op locatie en/of erfgoedpakketten. 

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Erfgoedklasbakken

Tal van musea en archieven hebben een educatief aanbod hebben. Tijdens deze Erfgoedweek komen zij en verschillende andere erfgoedorganisaties een uurtje naar je klas toe. Zoek je graag naar verbanden tussen jouw school en het culturele-maatschappelijke veld? Ben je geïnteresseerd in hoe erfgoed een rol kan spelen bij zowat elk schoolvak? Laat dan één uur lang een erfgoedklasbak jouw klas overnemen.

Activiteiten op locatie

Wil je graag kennismaken met een erfgoedinstelling in Brussel of wil je proeven van de workshops, rondleidingen en andere unieke formules die erfgoedorganisaties aanbieden? Erfgoedorganisaties verwelkomen je als vip met een unieke, exclusieve rondleiding of workshop.

Erfgoedpakketten

Zin om zelf in de klas aan de slag te gaan met erfgoed? Dat kan! Erfgoedorganisaties bieden ook bestaande educatieve erfgoedpakketten aan die je in de klas kan inzetten. Een overzicht hiervan vind je op Erfgoedwijs.

Boek nu je activiteit voor de erfgoedweek

Contact

Heb je vragen of toets je graag de mogelijkheden af? Neem dan contact op met de lokale coördinator: yasmine.belguenani@vgc.be