Eerstesteenlegging nieuwbouw Voorzienigheid

Publicatiedatum: 
21 mei 2019
Op dinsdag 21 mei 2019 legde basisschool Voorzienigheid in Sint-Lambrechts-Woluwe officieel de eerste steen van een nieuwbouw voor de kleuters.
Eerstesteen Voorzienigheid

De gebouwen van basisschool Voorzienigheid in Sint-Lambrechts-Woluwe worden momenteel grondig heringericht en gerenoveerd. De school wil op deze manier grotere klaslokalen voor de kinderen creëren en het comfort verhogen.

De werken gebeuren in verschillende fasen. In een eerste fase werd de zolderverdieping van één van de gebouwen vernieuwd. Na de afbraak van een bestaand, verouderd prefabgebouw wordt nu een nieuwbouw gezet met grote lokalen en sanitair voor de kleuters. Ook wordt hierbij een nieuwe overdekte speelplaats voorzien. Hierna zal de school de gebouwen verder renoveren en de speelplaats aanpakken. In 2021 zullen alle werken afgerond zijn.

De totale kostprijs voor de nieuwbouw bedraagt ongeveer 1,2 miljoen euro. De Vlaamse Gemeenschapscommissie kende hiervoor een subsidie toe van 535.000 euro. Naast een broodnodige vernieuwing van de gebouwen, kan dankzij dit project ook capaciteitsuitbreiding gerealiseerd worden.

Fotogalerij 
Eerstesteen Voorzienigheid
Eerstesteen Voorzienigheid
Eerstesteen Voorzienigheid
Eerstesteen Voorzienigheid