Eerstesteenlegging nieuwbouw basisschool Everheide

Publicatiedatum: 
29 maart 2019
In Evere werd op vrijdag 29 maart 2019 de start van de werken voor het nieuwe schoolgebouw voor gemeentelijke basisschool Everheide gevierd.
Everheide

Basisschool Everheide barst al enkele jaren uit haar voegen. Om te kunnen uitbreiden en het comfort voor de leerlingen te verhogen, wilde de gemeente nieuwe infrastructuur voor de school voorzien. Dankzij de steun van de VGC kan de gemeente nu deze plannen realiseren.

In november 2018 werd gestart met de afbraak van een oud gebouw (de ‘gemeenteschool 2’). Dit wordt vervangen door een nieuwbouw waarvoor vandaag de symbolische eerste steen wordt gelegd. Tegen september 2020 zullen de kinderen en leerkrachten terecht kunnen in het gloednieuwe gebouw. Dankzij dit bouwproject zal de school in het totaal 550 kinderen kunnen opvangen, een uitbreiding van 250 plaatsen.

Het ontwerp van de architecten was laureaat voor Be Exemplary, ook gekend als de Brusselse Voorbeeldgebouwen. Het ontwerp houdt rekening met functionaliteit, duurzaamheid en de schoolpedagogie. Er wordt aandacht besteed aan de relatie met en openstelling naar de wijk.

De VGC investeert 3,1 miljoen euro om dit nieuwe schoolgebouw in Evere mogelijk te maken.

Fotogalerij 
Everheide
Everheide
Everheide
Everheide
Bijhorende documenten