Eerste meertalige basisschool Pistache krijgt gloednieuwe infrastructuur

GO! Scholengroep Brussel neemt de basisschool Pistache in Schaarbeek over. Dankzij de overname kan de basisschool het meertalig pedagogisch project voortzetten in een gloednieuwe infrastructuur.

Infrastructuur 

De basisschool Pistache kampte met een huisvestigingsprobleem en is al jaren op zoek naar een meer geschikte locatie. Vanaf september 2022 wordt de school overgenomen door GO! Scholengroep Brussel. In het voorjaar van 2022 verhuizen de leerlingen tijdelijk naar het leegstaand gebouw van de vroegere GO! Basisschool Carolus Magnus op het Jambline de Meux plein in Schaarbeek. In een volgende fase krijgt de school een definitieve bestemming in een nieuwbouw met een ontwikkelingskost van 23.315.000 euro die gefinancierd wordt door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). De splinternieuwe infrastructuur wordt opgetrokken op de voormalige Pacheco-site, waar ook plaats komt voor een kinderdagverblijf en een secundaire school.

Meertalig project

Sinds de officiële erkenning van basisschool Pistache door de Vlaamse Gemeenschap, profileert de school zich als Nederlandstalige school met extra aandacht voor het Frans. Deze pedagogische aanpak sluit aan bij de visie van de Brusselse GO! scholen inzake meertalig onderwijs. De ambitie is om met deze overname de eerste échte meertalige basisschool in Brussel te openen.