Een paasvakantie vol spel- en speelplezier op de VGC-speelpleinen

Publicatiedatum: 
05 april 2019
Vanaf vandaag kunnen Brusselse ketjes weer terecht op de speelpleinwerking van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Kinderen en jongeren uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel genieten op het speelplein van een uitdagende, gevarieerde en kwaliteitsvolle vakantie. In totaal zijn er 21 locaties in 10 Brusselse gemeenten.
Infographic paasvakantie 2019

De VGC-speelpleinen wil kinderen en tieners in de eerste plaats een leuke vakantie bezorgen. Onder leiding van een enthousiast animatorenteam gaan kinderen en jongeren knutselen, spelen, sporten, verkleedpartijen organiseren, dansen, schilderen, rollebollen, zingen, kokkerellen en nog veel meer. Ze gaan op ontdekking binnen en buiten Brussel. Op die manier worden maximale ontwikkelingskansen gecreëerd die bijdragen tot een maximale ontwikkeling van elk kind.

Sinds 2015 organiseert de VGC de speelpleinen in samenwerking met Nederlandstalige scholen in Brussel. Animatoren, hoofdanimatoren, leerkrachten en scholen bundelen hun expertise om jongeren van 3 tot 15 jaar een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het aantal locaties en plaatsen ging sindsdien gestaag omhoog. De speelpleinwerkingen krijgen voor en tijdens de speelpleinweken begeleiding op maat van medewerkers van het Onderwijscentrum Brussel (OCB).

 

Meer informatie

www.vgcspeelpleinen.be