Een nieuwe speelplaats voor de Parkschool in Vorst

Publicatiedatum: 
07 mei 2019
Op dinsdag 7 mei 2019 heeft de vrije basisschool Parkschool haar nieuwe speelplaats ingehuldigd. Met behulp van het project BuitenSpel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, waarbij de school kon rekenen op een subsidie van 100.000 euro, werden de speelplaatsen van de kleuter- en de lagere school volledig gerenoveerd.
Nieuwe speelplaats Parkschool

Dankzij nieuwe spelprikkels hebben de kinderen verschillende mogelijkheden om te spelen. Op de speelplaats van de lagere school werd er een voetbalzone aangebracht. In een groene ruimte hebben de kinderen de mogelijkheid een bewegingsparcours te volgen of om vrij te spelen. De school heeft ook een rustzone gecreëerd waarbij een aantal banken dienen als rustpunt.

Op de speelplaats van de kleuters is er ruimte gemaakt voor onder meer fantasiespel met onder meer een speeltoren, een verstopplek en een toegang tot de tuin. De open ruimte van de kleuterspeelplaats werd behouden als vrije speelruimte.

De ouders, leerkrachten, leerlingen en de directie hebben geholpen bij de totstandkoming van de visie en de concrete uitwerking. Ook het Onderwijscentrum Brussel heeft haar ondersteuning verleend.