Een nieuwe avontuurlijke speelplaats voor basisschool Dertien

Publicatiedatum: 
30 januari 2019
Op donderdag 31 januari 2019 werd de nieuwe speelplaats van basisschool Dertien in Anderlecht ingehuldigd. Met behulp van het project BuitenSpel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie kon de school haar buitenruimte creatiever en avontuurlijker inrichten.
Speelplaats basisschool Dertien

De speelplaats van de school was beperkt in speelruimte. Dankzij BuitenSpel wordt nu alle ruimte optimaal benut en kunnen de kinderen op ontdekking gaan in verschillende zones. Zo is er een plek waar muzische ontwikkeling centraal staat en waar een podium en krijtborden werden geplaatst. Daarnaast is er een zone die taal- en sociale ontwikkeling omsluit met onder meer een leescaravan en picknicktafels. Tot slot is er ook een natuurzone met een natuurhuisje, een groene zone aan de leescaravan, een tuin, en een groene natuurlijke wand. Om dit alles te realiseren kreeg de school een subsidie van 92.195 EUR van de VGC.

De school is heel trots op haar nieuwe speelplaats. Het spelplezier van de leerlingen toont aan dat een gevariarieerde en uitdagende speelplaats belangrijk is voor het welbevinden op school.