Een nieuw schoolgebouw voor basisschool Balder

Publicatiedatum: 
15 januari 2020
GO! basisschool Balder in Sint-Gillis heeft op 15 januari 2020 officieel haar nieuwe schoolgebouw geopend. De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeerde 4,5 miljoen euro in het bouwproject. Dankzij deze subsidie kan de school haar capaciteit verdubbelen.
Nieuw schoolgebouw Balder
Architectuur afgestemd op noden modern onderwijs

De nieuwe gebouwen zijn ontworpen door het dmvA Architecten. Voor de indeling van de ruimtes en de materialenkeuze werd rekening gehouden met de noden van het onderwijs van de toekomst. Zo zijn de klassen in de kleuterafdeling verbonden met binnendeuren wat co-teaching mogelijk maakt. De keuze voor veel glas versterkt de open en transparante uitstraling. De nieuwbouw telt 4 verdiepingen met 11 klassen waarvan 7 in het kleuteronderwijs en 4 in de lagere afdeling. Het dakterras, dat ook dienst doet als buitenspeelplaats, biedt een indrukwekkend uitzicht op Brussel.

“Het architecturaal concept van de gebouwen nodigt uit om vernieuwend samen te werken over de klassen heen. Dit merk je zeker in de kleuterafdeling omdat de klassen verbonden zijn via binnendeuren. Hierdoor kunnen de kleuterklassen aan co-teaching doen omdat de kleuters zich heel gemakkelijk kunnen verplaatsen. De nieuwe infrastructuur geeft ons letterlijk meer ruimte voor het versterken van onze opvoedkundige aanpak waarbij we streven naar optimale leer- en ontwikkelingskansen voor elk kind. “, aldus Kim Lagast, directeur GO! Basisschool Balder.

Brede open school

De polyvalente ruimtes waaronder de refter, de turnzaal en de opvang kunnen gebruikt worden om de band met de buurt te versterken. 

“De infrastructuur in de nieuwe gebouwen laat ons toe om onze ambities als open brede school te realiseren. Via de organisatie van diverse activiteiten zullen we samen met ouders, buurtbewoners en lokale organisaties kansrijke situaties creëren voor kinderen om zich te ontwikkelen tot weerbare, kritisch denkende burgers.”, aldus Kim Lagast.

Fotogalerij 
Nieuw schoolgebouw Balder
Speelplaats Balder
Opening nieuw schoolgebouw Balder
Nieuw schoolgebouw Balder
Nieuw schoolgebouw Balder
Speelplaats Balder
Opening nieuw schoolgebouw Balder