Duurzaamheids- en milieueducatie najaar 2020

Publicatiedatum: 
31 augustus 2020
Zagen jouw ketjes al eens een pompoen groeien? Willen ze zélf onderzoeken wat de CO2-afdruk op school is? Gingen ze al eens buiten rekenen, knutselen, onderzoeken? Zijn ze nieuwsgierig naar zero afval? Of dromen ze van een cool natuurhoekje op school? Klop aan bij MOS Brussel en Leefmilieu Brussel met al jouw vragen over duurzaamheids- en milieueducatie.
Logo MOS

Projecten en trajecten

Je kan je via het centrale inschrijvingsformulier aanmelden voor een uitgebreid aanbod en ondersteuning rond:

  • Klimaat: klimaatbendes, energie, CO2- acties, …
  • Natuur en groen: buiten les geven, moestuin, compost en groene hoekjes
  • Andere duurzaamheidsthema’s: zero afval, duurzame voeding, mobiliteit …

De begeleiding is gratis en omvat onder meer tips, coaching, materialen, workshops, lesideeën, uitwisseling, financiële steun en advies op maat.

MOS Brussel werkt hiervoor nauw samen met NME Brussel (de werking “Natuur- en milieueducatie” van Leefmilieu Brussel). Je meldt je aan met uw ondersteuningsvraag en de Brusselse MOS-begeleider Véronique Bidee bekijkt samen met collega Kris Van Ingelghem van NME Brussel op welke manier zij uw school het best kunnen bijstaan.

Wat met Corona?

MOS Brussel en NME Brussel staan te springen om met uw school een aanbod op maat uit te werken dat flexibel kan worden toegepast en voldoet aan de – wisselende – veiligheidsmaatregelen. De coronacrisis biedt immers ook veel kansen om aan duurzaamheids- en milieueducatie te doen: buiten taal- of rekenles geven, natuurbeleving, mobiliteit... Als er een tijd is om meer buiten te komen met uw leerlingen, is het wel nu! MOS Brussel staat je daar graag mee bij.

Meer info

Fotogalerij 
MOS foto handen met potgrond en zaadjes
MOS foto kindje