Dubbele basisschool en kinderdagverblijf in de steigers in Molenbeek

Publicatiedatum: 
06 maart 2020
Met het afsluiten van een overeenkomst tussen de gemeente Molenbeek, het GO! scholengroep Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie, kan de ontwikkeling van de schoolsite Ulens van start gaan.
Kleuters op speelplaats Regenboogschool

In die overeenkomst bakenden de drie partners de financiering en de eigendomsstructuur af. De architecten en de aannemer kunnen nu aan de slag. Het startschot voor de werken zou in juni worden gegeven. De opening van de school en het kinderdagverblijf staan gepland op 1 september 2022.

In 2017 bracht de VGC de gemeente Molenbeek en het GO! al rond de tafel. Het doel was om een Nederlandstalig kinderdagverblijf te openen in Molenbeek, extra ruimte te voorzien voor de gemeentelijke basisschool De Regenboog in de Ulensstraat en te zorgen voor meer plaatsen in het Nederlandstalig onderwijs voor de inwoners van de Maritiemwijk. Met de doorstart van het project wordt dat nu gerealiseerd. Er komt een nieuwe Nederlandstalige GO! school met 384 plaatsen voor de kinderen van de Maritiemwijk. Het kinderdagverblijf wordt volledig in de school geïntegreerd. Zo kan er intensief samengewerkt worden tussen het kinderdagverblijf en de onthaalklas. In de wijk worden volop gezinswoningen bijgebouwd, dus de investering komt er op het juiste moment.

De VGC voorziet 7.5 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe Nederlandstalige school. De gemeente Molenbeek stelt de grond 50 jaar gratis ter beschikking en zorgt voor extra Europese middelen via het EFRO-programma.