Doe met je leerlingen mee met de actiedagen van MOS in 2022

De actiedagen zijn een leuke manier om het hele jaar door te werken aan een duurzame en milieuvriendelijke leefomgeving. Bedenk je eigen acties, en vraag tips en begeleiding via mos@vgc.be.  

Actiedagen 2022

  • 17 februari – Dikketruiendag: registreer je actie op www.dikketruiendag.be
  • 28 april – Buitenlesdag: Op de speelplaats en in de schoolomgeving zijn er plekken waar het fijn buiten leren is. Trek met je klas naar buiten en win een leuke prijs. Onze MOS-begeleider helpt je graag verder rond ‘outdoor learning’.
  • 18 mei – Openschooltuinendag: We bezoeken Brusselse scholen die actief aan de slag gingen met groen op de speelplaats en belichten kansen om ook op jullie speelplaats met groene elementen aan de slag te gaan. Binnenkort meer info!

20 jaar MOS

MOS bestaat 20 jaar! Bedank jullie MOSsers met de hashtag #BedanktomteMOSsen op sociale media. We geven leuke prijzen weg voor de Brusselse klassen die met ons mee vieren! Wil je meer weten over dit feestjaar? Ga naar www.mosvlaanderen.be/20jaar

Nog meer leuks

Op 22 maart is het Wereldwaterdag: dit jaar gaat de aandacht naar de bescherming van de bossen, die zo belangrijk zijn in de watercyclus. Ga naar www.wereldwaterdagatschool.be voor tips en info.