De resultaten van Brussel aan de slag!

Hoe ziet de Nederlandstalige opleidingssector in Brussel de toekomst? We vroegen het hen zelf! De resultaten van deze Ronde ‘Brussel aan de slag’ bundelden we in een magazine.

De Nederlandstalige opleidingssector in Brussel bouwt aan kwalitatieve opleidingen en werkervaringstrajecten voor jongeren en (jong)volwassenen die een extra zetje nodig hebben om toegang te vinden tot de arbeidsmarkt. In 2020 ging de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) via de Ronde voor Onderwijs al in gesprek met schoolteams uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. In 2022 zetten we de Ronde verder.

In het najaar van 2021 ging de VGC samen met Tracé Brussel in gesprek met verschillende organisaties uit de opleidingssector. Organisaties die niet deelnamen konden hun mening kwijt via een online enquête. De inspanningen, uitdagingen en opportuniteiten binnen de sector werden begin 2022 ook voorgelegd aan een aantal Brusselse werkgevers en werkgeversorganisaties.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) gaat nu verder aan de slag met de ideeën en bruikbare tips: we werken passende oplossingen uit op maat van de Nederlandstalige opleidingssector in Brussel.

Ben je benieuwd naar de tonnen inspiratie die de experts uit de sector ons bezorgden tijdens Brussel aan de slag? Het magazine gidst je per thema (instroom, doorstroom, begeleiding naar werk, werkervaring, opleiding en duaal leren) doorheen alle uitdagingen en oplossingsgerichte voorstellen.

Bestel of download het magazine hier

Een welgemeende dankjewel aan iedereen die meewerkte!