De Harenheideschool in Brussel opent haar nieuwe speelplaats

Publicatiedatum: 
09 mei 2019
Op donderdag 9 mei 2019 werd de speelplaats van de Harenheideschool in Haren officieel ingehuldigd. Met behulp van het project BuitenSpel van de VGC kon de school haar speelplaats renoveren. De school kreeg hiervoor een subsidie van bijna 90.000 euro van de VGC.
Nieuwe speelplaats Harenheideschool

De kinderen kunnen zich vandaag uitleven in verschillende ruimten. Zo werd er een groene zone gemaakt met een moestuin die door de kinderen zal worden onderhouden. Een actieve zone met mogelijkheid tot dansen of reuzenspellen daagt de kinderen uit tot actief en motorisch spel. Voor de kleuters werd er een speelhuisje geïntegreerd in een klautertoestel. Kinderen die het liever kalm houden kunnen terecht in een rustige zone met picknicktafels. En met de constructie van een nieuw afdak zijn de leerlingen ook beschermt bij regenweer.