De Groene School Anderlecht legt eerste steen van nieuw schoolgebouw

Publicatiedatum: 
16 september 2016
Op vrijdag 16 september is de eerste steen gelegd van het nieuwe schoolgebouw van de vrije basisschool De Groene School in Anderlecht. Tegen volgend schooljaar zal de nieuwe school klaar zijn en kunnen er 400 kinderen school lopen. Het totale project kost 5,6 miljoen euro, de VGC investeert 1,7 miljoen euro .
De leerlingen van de Groene School leggen de eerste steen van hun nieuwe school

Vrijdag 16 september trakteerde de vrije basisschool De Groene School in Anderlecht haar 250 leerlingen op een feest om de start van de bouwwerken aan het nieuwe schoolgebouw te vieren. Tegen volgend schooljaar zal de nieuwe school klaar zijn en kunnen er 400 kinderen school lopen.

Minister Guy Vanhengel, Voorzitter van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, bevoegd voor Onderwijs, mocht samen met de leerlingen en het schoolteam van De Groene School in Anderlecht de eerste steen leggen van het nieuwe schoolgebouw. 

Van modulaire klascontainers tot nieuw schoolgebouw

De Groene School werkt al enkele jaren aan het verhogen van het aantal plaatsen. Eerst met containerklassen, maar in 2015 schakelde de school - dankzij middelen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) - een versnelling hoger: de verouderde containerklassen werden afgebroken, waarna een volledige modulaire school werd gebouwd op een aangrenzend perceel. De modulaire infrastructuur zal dienst doen als tijdelijke school, terwijl de nieuwe dubbele basisschool wordt gebouwd.

Minister Guy Vanhengel: “Vandaag mocht ik met de leerlingen het officiële startschot geven van de bouw van het nieuwe schoolgebouw, waar plaats zal zijn voor 400 kinderen. Het totale project kost 5,6 miljoen euro. De VGC investeerde 1,7 miljoen euro en daarmee kan dit capaciteitsdossier van start gaan, in de gemeente Anderlecht, waar de druk op het Nederlandstalig onderwijs groot is. Omdat we kinderen in de beste omstandigheden kwaliteitsvol onderwijs willen bieden, blijft de VGC inzetten op capaciteitsuitbreiding in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.”

De nieuwe dubbele basisschool opent haar deuren bij de start van het volgende schooljaar.