DataBuzz gelanceerd in het Atheneum Unesco Koekelberg

Publicatiedatum: 
23 april 2019
De Vrije Universiteit Brussel en N-Brussel hebben de DataBuzz voorgesteld op de Unescoschool in Koekelberg. De bus zal verschillende Nederlandstalige scholen in Brussel bezoeken om leerlingen meer datawegwijs te maken. De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert bijna 500.000 EUR in het project.
DataBuzz

Het centrum imec-SMIT (Studies on Media, Innovation and Technology), opgericht binnen de Vrije Universiteit Brussel, heeft een mobiel educatielab in de vorm van een “data science bus” ontwikkeld. De DataBuzz is een volledig elektrische bus uitgerust met state-of-the-art digitale tools zoals touchscreens, tablets, wearables en verschillende sensoren. De DataBuzz gaat Nederlandstalige scholen in Brussel bezoeken om er te werken rond concrete dataprojecten.

De DataBuzz helpt het Nederlandstalig onderwijs in Brussel om innovatief te werken aan de datageletterdheid van kinderen en jongeren. Dit is belangrijk in hun verdere ontwikkeling tot werknemers van de toekomst.

De DataBuzz maakt het voor de leerkrachten en leerlingen mogelijk om samen te werken aan concrete data-projecten. De bus werd hiervoor uitgerust met touchscreens, tablets, sensoren en andere technologische snufjes die zullen helpen om de leercontext in kaart te brengen en de noodzakelijke inzichten te verwerven om te werken aan het onderwijs van de toekomst.

De DataBuzz richt zich op alle geïnteresseerde lagere en secundaire scholen uit het Nederlandstalig onderwijs in het Brussel. De doelgroep bestaat uit jongeren van 10 tot 18 jaar waarvoor het SMIT specifieke programma’s zal uitwerken. Tijdens de zomervakantie zal de bus ook halt houden op verschillende VGC-speelpleinen waar er een educatief aanbod op maat zal worden aangeboden aan de jongeren.

Bijhorende documenten 
AttachmentSize
PDF icon 20190423_Persbericht_DataDuzz.pdf194.5 KB