Campus Rouppe opent officieel de deuren

Campus Rouppe, het totaal gerenoveerde gebouw op het Rouppeplein in Brussel, werd vandaag officieel geopend. In het gebouw krijgen maar liefst 8000 cursisten van het CVO Lethas Brussel les, kan je terecht voor hoogwaardige informatica-opleidingen bij de vzw INTEC BRUSSEL en loop je binnen in Leerwinkel Brussel van Tracé Brussel vzw voor een antwoord op al je leervragen.

Het gebouw was vroeger een kantoorgebouw en werd in 2012 door de vzw Sint-Goedele Brussel aangekocht. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap (AGION) en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (Onderwijs) werd het gebouw compleet vernieuwd en omgeturnd tot een hedendaags leercentrum. In dit leercentrum, word je bij elke stap in je leertraject begeleid. 

Zo is er op de benedenverdieping Leerwinkel Brussel. Iedereen vanaf 15 jaar met interesse in een Nederlandstalig educatief traject, kan er terecht voor informatie, begeleiding en oriëntatie. Je vindt er informatie over het Nederlandstalige onderwijs- en opleidingsaanbod in Brussel. En je kan er hulp krijgen bij het maken van een leer- of studiekeuze.

Op de tweede verdieping heeft de vzw INTEC BRUSSEL haar plek gevonden. In dit opleidingscentrum geven ze hoogwaardige informatica-vormingen aan werkzoekenden om hen zo op te leiden tot professionele technici en developers die klaar zijn om aan de slag te gaan binnen onze multiculturele samenleving. 

Het overgrote deel van het gebouw wordt gebruikt door het CVO Lethas Brussel. Nederlands voor anderstaligen, Frans, Engels, ICT en tweedekansonderwijs … je kunt het nu ook volgen op deze tweede vestigingsplaats van het centrum voor volwassenenonderwijs. Onder het motto ‘Ik bouw een toekomst met jou!’, ben je er welkom wat je opleidingsniveau, culturele achtergrond of moedertaal ook is. Er zullen 8000 cursisten en 200 leerkrachten van de lokalen in Campus Rouppe gebruik maken. 

De drie ‘bewoners’ zijn erg trots op het nieuwe gebouw. De centrale ligging, de moderne en open inkleding en het samenhuizen van de verschillende partners zijn absolute pluspunten voor het Nederlandstalige onderwijsveld in Brussel. We heten je dan ook van harte welkom.