Campus Kompas van start met tienerschool

Woensdag 1 september ging de nieuwe tienerschool Campus Kompas in Schaarbeek van start. Campus Kompas zal de komende jaren, van het kleuteronderwijs tot het secundair, plaats bieden aan 1.060 kleuters, leerlingen en scholieren.

Gloednieuwe schoolinfrastructuur

De nieuwe schoolinfrastructuur wordt een groot complex dat plaats biedt aan 1.060 leerlingen, 720 in het secundair onderwijs en 340 in het basis- en kleuteronderwijs. Woensdag 1 september gingen de basisschool en het eerste jaar van het secundair onderwijs open. De komende jaren volgen de andere studiejaren. Op dit ogenblik zijn er nog verschillende plaatsen op de school vrij.

De tienerschool heeft leerlingen van 11 tot en met 14 jaar als doelgroep. Het komt erop neer dat de vijfde- en zesdeklassers van het gewone basisonderwijs met de eerste- en tweedejaars van het secundair onderwijs vier jaar lang samen in de tienerschool les volgen. Met die onderwijsvernieuwing sluit het onderwijs beter aan bij de emotionele ontwikkeling die deze tieners doormaken.

Maximale infrastructuurinvesteringen

De infrastructuur voor dit nieuwe scholencomplex wordt gefinancierd met VGC-middelen. De totale kostprijs bedraagt circa 36,84 miljoen euro.